lauantai 18. heinäkuuta 2009

Your visa has been approved!

Tämä on siis blogi, jossa olisi tarkotus kertoilla vaihtarivuodestani rapakon toisella puolella, USA:ssa. Voisin alottaa kertomalla jotain itestäni...

Eli minä olen Veera, 16-vuotias tyttö Helsingistä. Harrastukset: Laiskottelu. Mitä muuta? Kaverit on kivoja ja iPodin kuulokkeet on suurinpiirtein liimattu mun korviin..

Mistä tuli idea lähteä vaihtoon? Mä en todellakaan tidä. Ennen ajattelin, etten ikinä pystyis lähteä vaihtoon, liian pelottavaa mennä vieraaseen maahan puhumaan vierasta kieltä. Varsinkin kun toi enkku ei ollut mun vahvin ainekkaan. Kuitenkin joku kilahti vuosi sitten kesällä ja kuulostelin vanhempien reaktiota ideaani. Nehän ajatteli, että se on hieno mahdollisuus ja lupasivat mulle vaihtarivuoden. Siitä alkoi järjestöjen verailu, ja vaitoehdot saatin kavennettua kahteen, STS ja EF. Menin molempien haastatteluihin, ja molemmat hyväksyivät minut mukaan ohjelmaan. Päädyin pitkän pohdinnan kautta STS:ään. Syksyllä haastattelun jälkeen postissa tuli jumalaton pino papereita täyteetäväksi ja kopioitavaksi. Sain kiikutettua ne postiin kauniisti pari viikkoa myöhässä, kun vihdoin oli saatu kaikki kuvat ja todistukset kasaan.

Siitä alkoi tajuton odottelu, onneksi en saanut kuitenkaan papereita takaisin uudelleen täytettäväksi. Tammikuun lopussa posti toi muutaman paperin täytettäväksi, ja sain myös tietää järjestöni siellä USA:n päässä.

Maaliskuussa kuulin, että osa vaihtareista oli alkanut saamaan isäntäperhetietojaan, enkä olisi millään jaksanut enää odottaa. Anyway, odotus palkitaan ja Pariisin matkan aikana tuli pari puhelua numerosta, jota en tuntenut. En siellä viitsinyt ruveta vastaamaan, mutta jotenkin alitajunnassa tiesin, että ne koski isäntäperhetietojani. Heti Suomeen päästyäni sitten STS:lle soittoa menemään ja ta-daa, sietähän ne perhetiedot tulikin. Se oli ehdottomasti paras 'Hyvää Vappua' -toivotus, jonka olen ikinä saanut.

Mitä niissä tiedoissa sitten sanottiin? Lähden Krumiin, pienelle 3 500 asukkaan paikkakunalle Teksasiin. Host-vanhempani ovat Mike ja Cecily, jotka ovat aika nuoria. Heillä on myös tytär, 12-vuotias Kayleigh. He asuvat isolla tilalla, ja heillä on eläimiä 'too many to count'. Koko perhe harrastaa ratsastusta ja he myös hoitavat huonosti kohdeltuja eläimiä ja yrittävät etsiä heille uusia perheitä.

Olen e-mailannut Cecilyn, Kayleighin ja myös niiden edellisen vaihtarin, Lian, kanssa. He on kaikki todella ihania! Samalle paikkakunnalle tulee myös ainakin toinen vaihtari, Larissa. Hän on saksalainen ja vaikuttaa myös tosi kivalta.

Parit paperit on pitänyt lähetellä vielä STS:lle, ja viimeisin homma on ollut tuo viisumin hommaaminen. Siinä oli vähän työtä, mutta nyt passin välissä on viisumiläpyskä. Alan pikkuhiljaa uskoa, että tämä oikeesti tapahtuu!

Lähtöpäiväni on muuten näillä näkymin ensimmäinen elokuuta. Ensimmäinen lento klo 7.50 Lontooseen ja siletä Dallasiin, perillä paikallista aikaa about 16.00. Eli tasan kaksi viikkoa jäljellä!

Siinä oli varmaan aika hyvin joitain perus juttuja, ennen lähtöä tulee varmasti vielä ainakin jotain pakkaamisen tuskasta ja sitten lähdön jälkeen yritän ehtiä kirjottamaan kuulumisia aina silloin tällöin.

6 kommenttia:

 1. Miks oot poistanu sen sun eilisen postauksen?

  VastaaPoista
 2. oho, et ollukkaan, olin vahingossa vaan laittanu pelkän tän postauksen näkymään. :D

  VastaaPoista
 3. MULONIKÄVÄÄÄÄÄSUAVEERAA!!<3
  100x<3llä:Krissu =)

  VastaaPoista
 4. heeei vesku alappa kirjotella tänne näääin !!!!1
  <3: MC Mä =)=)=)=)=

  VastaaPoista
 5. Hei! kysysin et miten STS hoiti kaikki jutut sillon ennen lähtöö? Sillä vaan ku oon ite lähössä ens syksynä, ja tietty et mten se siellä toimii. :)

  VastaaPoista
 6. Mulla ei ollut mitään ongelmia STS:ssän kanssa, kaikki asiat tuli hoidettua ihan jees. Sain tietää isäntäperheen ja lennot ihan hyvissä ajoin, ja jos oli jotain ongelmia, soittamalla sain nekin hoidettua. :)

  VastaaPoista