keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Koulu alkoi, jee!


Viikolla on niin paljon muuta tekemistä, että lisäilen uusia postauksia viikonloppusin tai alkuviikosta. Viime viikon tapahtumia:


Viikko sitten lauantaina meillä tämän aluuen vaihtareilla oli semmonen orientaatio-juttu. Dentonissa (ihan Krumin vieressä) oli samaan aikan myös North Texas State Fair, ja osana sitä oli kulkue, jossa meillä oli oma auto mukana. Me kaikki istutiin perävaunun kyydissä ja heiteltiin karkkia lapsille, jotka oli katsomassa kulkuetta. Sen perävaunun ympärillä oli julisteita, jossa oli meidän kaikkien nimet ja kotimaat.


Kulkueen jälkeen me mentiin yhen vaihtarin perheen luokse ja syötiin siellä. Meidän orientaatio oli myös samassa paikassa. Ne ei kertonut oikeestaan mitään uutta, olin kuullut suurimman osan jo aikasemmin STSn tilaisuuksissa yms. 'Virallisen' osuuden jälkeen me uitiin uima-altaassa ja syötiin hodareita :) Yhellä vaihtarilla oli synttärit, joten me saattiin ihan älyttömän hyvää synttärikakkua! Nää osaa tehdä tosi hyviä synttärikakkuja, toi oli jo kolmas, jota maistoin :D


Sieltä talolta me mentiin vielä State Fairiin katsomaan rodeota. Cowboyt lassosi lehmiä ja ratsasti hullulla härällä :D Sitä oli hauska katsoa! Mä maistoin jotain ihme ruokaa, se maistu roseteilta (?) You know, niiltä mitä syödään vappuna.


Oli just jees tutustua kaikkiin vaihtareihin, nistä kaksi on mun kanssa samassa koulussa. Tosi moni oli Saksasta, ja he puhuivat keskenään pelkästään saksaa... Minulla ainakin yksi tänne tulemisen syistä oli kielen oppiminen. Vietin aika paljon aikaa ruotsalaisen vaihtarin, Paulan, kanssa. Kun yritti selittää jotain suomalaista kulttuuri juttua, niin Paula ymmärsi aina heti mistä puhuin :D


Viime viikon maanantaina alkoi koulu, jee! Tää oli ehkä ensimmäinen kerta, kun oikeasti odotin koulun alkua. Kaikki oli todella mukavia, kun menin kouluun ensimmäistä kertaa, opet kyseli mitä aineita mulla on yms. Ja kun sain lukujärjestyksen, niin ne tuli kattomaan onko minulla niiden opettamia aineita :D Ja kun kävelin sisään ruokalaan, niin kuulin kun kaikki oli silleen 'that's the exchange student' :D Oon ollut vähän eksynyt, mutta kaikki on kertonu mielellään, että minne mun pitää mennä tai jopa kävellyt mun kanssa luokan eteen.


Koulun opo ei vielä tiennyt, että pystynkö valmistumaan täältä, mutta se olisi so cool! Anyway, valmistun tai en, mulla on enkkua, US historya, Governmentia, BCIS (atk or whatever, opetellaan kymmensormijärjestelmää, joka muuten on vaikee kun on erilianen näppäimistö :D), Pre-Calculusta (matikkaa, aika paljon samuja juttuja mitä meillä oli lukiossa ekana vuonna), Healthia (terveystieto), Teatteria ja tennistä. Alunperin minulla oli koripallo tenniksen tilalla, mutta nää on tosi vakavissaan siitä, joten vaihdoin vähän rennompaan tennikseen. Ja olen pelannut jo kaksi peliä, meillä on oma tennisturnaus ihan joukkueen kesken.


Loppuviikko meni aika samalla tavalla, koulussa luokki etsiessä ja uusiin ihmisiin tutustuessa. Mitään sydänystäviä ei oo löytynyt, mutta paljon tuttuja on jo koulussa. Koulun jälkeen on aina ollut jotain tekemistä, ja nukkumaan meen viimeistään kymmeneltä, koska olen niin väsynyt. Herätys on vähän kuuden jälkeen, ja kaiken kääntäminen päässä vie paljon energiaa. Tai no, ihan kaikkea ei tarvitse kääntää, mutta opettajat käyttää paljon 'hienompia' sanoja, joita joutuu kaivelemaan aivosoluista. Tai keksiä itse käännös.


Sunnuntaina kävin ensimmäistä kertaa kirkossa. Se oli tosiaan oma kokemuksensa, mentiin vähän myöhässä, joten musiikki oli jo soimassa. Ei mitään perus virsiä, vaan ihan semmosta rock/pop-musiikkia. Ja se kirkkosali, vai miksi sitä nyt kutsutaan, oli ihan auditorio. Se oli vähän yllätys. Pappi vitsaili saarnansa aikana, ja kun hän saarnasi jotain hänelle todella tärkeää, hän rupesi käytännössä huutamaan. Ja siihen yhdistettynä vielä mikrofoni, niin voin sanoa, että oli vähän 'wow'-fiilis.


Tällä viikolla ei ole tapahtunut mitään erikoista, tennis vie aika paljon aikaa. Läksyä ei pahemmin tule, mutta tunnilla tehdyt monisteet arvioidaan ja ne tulee osaksi numeroa! Asoita käydään tunneilla tosi kauan läpi. käytetään viikko yhen kappaleen käsittelyyn :D Ja healthissa ei olla tehty tähän mennessä kuin pari ministetta ja yksi pikku juttu. Muuten ollaan vaan pelattu hirsipuuta tai tehty muiden aineiden läksyjä :D


Mutta hyvin täällä menee, jo kuukausi takana! Aika menee ihan älyttömän nopeasti. Ajattelen suurimmaksi osaksi englanniksi ja unetkin on (ainakin ne jotka muistan) ollut englanniksi, pria sanaa lukuun ottamatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti